انتقاد از خود …
انتقاد از خود …
در خصوص برگزاری پنجمین دورهی برگزاری کشتی آلیش آسیایی در گنبدکاووس
مقدمه: برگزاری مسابقات بینالمللی کشتی آلیش در شهرستانی مثل گنبد کاووس یک فرصت استثنائی بود برای معرفی پتانسیلهای نهفته شهرستان که بلندترین برج آجری جهان را در خود دارد، شهری که پایتخت والیبال لقب گرفته است، هنرهای دستی چون قالی و اسب ترکمن شهرت جهانی دارد و … اگر از این فرصتها بهرهبرداری کاملی صورت نگیرد، به شهر خود جفا کردهایم.
بهتر است معایب و محاسن برگزاری کشتی آسیایی آلیش را بررسی نمائیم تا در رخدادهای آینده شهرمان خطای کمتری داشته باشیم…
15 فروردین 1393 میزبانی گنبدکاووس در برگزاری کشتی آلیش در سطح آسیا رقم خورد. ابتدا تاریخ برگزاری آن اواخر اردیبهشت ماه تعیین شد. سپس 4 الی 9 خرداد رسما از طرف فدراسیون تاریخ برگزاری آن اعلام و جلساتی متوالی توسط شورای شهر و نمایندهی فرمانداری برگزار گردید تا اینکه بعد از 10 روز سکوت انجمن آلیش اعضای ستاد برگزاری با قطع امید از برگزاری آن، ناگهان 8 روز مانده به موعد مقرر تصمیم گرفته شد تا مسابقات آسیایی کشتی آلیش در سطح بینالمللی در شهرستان گنبدکاووس برگزار شود.
ابتدا 8 کمیته: روابط عمومی، پشتیبانی، بازرسی، فرهنگی، تشریفات، بانوان و …تشکیل و متعاقب آن رئیس، قائم مقام و دبیر ستاد برگزاری مسابقات مشخص شد.
طبق برنامه، فرماندار شهرستان به عنوان رئیس و ریاست شورا (مهندس حاج نظر شیرمحمدلی) قائم مقام ستاد برگزاری و دبیر ستاد، رئیس اداره ورزش و جوانان و مسئولین کمیتهها مشخص گردید. به علت مشغلهی کاری بسیار فرماندار مهندس حمیدی رضا باقری نمایندهی وی بیشترین تلاش را در برگزاری جلسات و هماهنگی کمیتهها داشتند.
در برگزاری تورنومنت بینالمللی کشتی آلیش شورای اسلامی شهر گنبد کاووس سنگ بنای اول را زد و بیشترین مایه را آنان گذاشتند و شهرداری و کمیتهی پشتیبانی به سرپرستی ستار طاطار یکی از اعضای شورا، کارهای اساسی بخصوص تعمیر و بازسازی سالن المپیک محل برگزاری کشتی آلیش را بعهده داشتند، تمامی کمیتهها به نحوی بخشی از کارهای محوله را انجام دادند.
ولی بخاطر عدم هماهنگی و وقت اندک، کارها به خوبی پیش نمیرفت، در کل بنده شخصا از نحوهی برگزاری مراسم راضی نیستم.
واحد تبلیغات و هماهنگی رسانههای نوشتاری به عهدهی کمیتهی روابط عمومی بود که به اینجانب محول گردید. تیم روابط عمومی در تبلیغ میدانی موفق نبودند که دلایل خاص خود را داشت. به عنوان مثال: دو روز مانده لوگوی طرح بنر به صورت ناقص برایم ایمیل شد. در بحث تبلیغ مجازی نمره قبولی داشتیم و اما در بخش مطبوعات قبل از شروع مسابقات تنها نشریهی صحرا و گلستان سلام اطلاع رسانی کردند.
متأسفانه دوستان مطبوعات محلی و سرتاسری همکاری ایدهآلی با روابط عمومی نداشتند. گرچند هماهنگی و مسئولیت تبلیغات در صدا سیمای ملی و استان به عهده نماینده انجمن آلیش بود و رادیوی استانی بخش ترکمنی، فارسی بسیار ضعیف عمل کردند. تنها سیمای گلستان در اخبار آخر شب قبل از افتتاحیه یک مورد به برگزاری آن بدون ذکر تاریخ اشاره داشت. رادیو گرگان بخش ترکمنی علیرغم هماهنگی با رئیس آن حتی تاریخ برگزاری مسابقات را اعلام نکرد، البته انجمن کشتی آلیش و فدراسیون کشتی ایران نیز تاریخ دقیق مسابقات را دیر اعلام کردند.
در تبلیغات میدانی علیرغم هماهنگی روابط عمومی شهرداری و دستور شهردار محترم شرکت تبلیغاتی نقشینه (پیمانکار تبلیغاتی شهرداری) کوچکترین همکاری را با کمیته روابط عمومی ستاد برگزاری کشتی آلیش نداشت.
شایان ذکر است با اسرار، تنها چهارروز مانده به مسابقات نشست مطبوعاتی در فرمانداری با اصحاب رسانه گذاشتیم که خبرنگاران سایتها، خصوصا سایتهای ورزشی فعال بودند. متاسفانه رسانههای نوشتاری به جز دو مورد ، خبری انتشار نیافت. رسانههای گرگان نشین علیرغم هماهنگی هیچگونه اطلاع رسانی نکردند.
ارسال پیامک و چاپ بنر بسیار در سطح شهر و اعلام از طریق بلندگوی سیار نیاز به بودجه داشت. در آن خصوص به جز وعده هیچگونه مبلغی قبل از برگزاری مراسم پرداخت نگردید.
برای اجرای مسابقات در سطح بینالمللی حداقل 3 ماه مهلت میخواهد و هزینهها مشخص و برآورد شود متاسفانه تا مراسم اختتامیه مسئول مالی ستاد برگزاری مشخص نگردید. بدون پشتوانههای مالی، در عرض چهار روز انتظار بیش از این هم نیست با تمام معایب فکر میکنم دو خواسته اصلی ما تا حدودی برآورده شد؛ الف) تبلیغ برج تاریخی قابوس در سطح بخشی از کشورهای آسیا و جهان.
ب) بازسازی و تعمیر سالن ورزشی المپیک.
عدم شفافسازی مسئولیت کمیته روابط عمومی و همکاری بسیار ضعیف نمایندهی انجمن آلیش با مدیران در خصوص تبلیغات رسانهی ملی باعث گردید استقبال کمتری از مسابقات صورت بگیرد که خود بحث جداگانه را میطلبد و از حوصلهی این نوشتار خارج است.
آیتمهای ضعف مسابقات
1- عدم حمایت مدیران استانی از مسابقه بینالمللی کشتی آلیش حتی استانداری در مسابقات حضور نیافت.
2- ناهماهنگی انجمن آلیش یا نماینده آن با مسئولین برگزاری مسابقات در گنبد کاووس.
3- نبود بودجه کافی، عدم شفافسازی مدیرکل اجرایی مسابقات کشتی آلیش در بحث جذب اسپانسرهای محلی.
4- نبود یا انصراف اسپانسرهای قوی از مسابقات بین المللی.
چهار موارد فوق باعث گردید تیمهای آسیایی کمتری در مسابقات شرکت نمایند. جالب اینکه دبیر کل ستاد اجرایی مسابقات آلیش در مصاحبه مطبوعاتی مورخ 8/3/93 اعلام داشت: 20 کشور شرکت کننده آسیایی به 26 کشور افزایش یافت. در صورتی که 6 الی 7 کشور در این مسابقات شرکت داشتند. بسیار جالب است؛ سیمای گلستان در اخبار ساعت 11 شب مورخه 7/3/93 بعد از اختتامیهی مسابقات اعلام داشت 16 کشور آسیایی در مسابقات آسیایی کشتی آلیش شرکت داشتند.
فکر میکنم خبر فوق سیمای گلستان نیاز به توضیح ندارد!!!
همایش یا مسابقات بینالمللی در شهرستان گنبد کاووس را چگونه برگزار کنیم.
– وقت کافی داشته باشیم.
– تشکیل ستاد برگزاری هماهنگ و منسجم با نیروهای توانمند.
– واگذاری مسئولیت به اهل فن و نهادهای مردمی، شوراها و NGOهای فرهنگی، ورزشی .
– جلب رضایت و حمایت مسئولین استانی و ملی در گام اول.
– دارا بودن مدیریت مالی شفاف در حد بضاعت.
سخن آخر
اگر حمایت شورای شهر، شهرداری نبود وضعیت از این هم وخیمتر میشد. بهتر است به سؤالات مردم و علاقمندان ورزش پاسخ دهیم: چرا استاندار، مدیران استانی، وزیر ورزش، جوانان و یا یکی از معاونین رئیس جمهور در مسابقات بینالمللی حضور نداشتند. نمایندهی گنبدکاووس در مجلس میتوانست با هماهنگی نمایندگان استان از رؤسای کمیسیون فرهنگی ورزشی مجلس دعوت میکرد تا در مسابقات بین المللی حضور یابند. چنین رویداد ورزشی در شهرمان بیسابقه است. چرا صدا و سیما و روزنامههای سرتاسری قبل از مسابقات اطلاعرسانی نکردند و حین برگزاری پوشش خبری بسیار ضعیفی داشتند.
مراسم افتتاحیه علیرغم هنرنمایی هنرمندان گنبدی، بجنوردی، شبیه همایشهای سیاسی بود. معمولا عرف است در برگزاری مسابقات بین المللی تنها شهردار به ورزشکاران و مهمانان خوشآمد میگوید سپس مسابقات شروع میشود.
با وجود برنامه ریزی، مراسم اختتامیه به صورت ایدهآل اجرا نگردید.
در خاتمه ضمن تشکر از اعضاء و رئیس شورا و خبرنگاران ایرنا، عباس علیپور و اعضای سایت آلیش گنبد و تنی چند از همکاران مطبوعاتی و مدیران اعضا کمیتههای برگزاری اعتراف نمایم به نظر حقیر نمایندگان انجمن آلیش جز خودنمایی در صحن مسابقات هیچ گونه حمایتی از ستادبرگزاری نداشتهاند.
البته ضمن دلسوزی و تعلق خاطر بسیار به شهر و شهروندان گلههایی دارم که شخصا به مسئولین ستاد برگزاری و رئیس انجمن آلیش در فرصت مناسب خواهم گفت و از درج آن در رسانه خودداری مینمایم.
شایان ذکر است؛ در پایان از دستاندرکاران ستاد برگزاری هیچگونه تقدیری از طرف انجمن کشتی آلیش فدراسیون آسیایی صورت نگرفت.
مورد آخر بالاخره نام رسمی و قانونی سالن ورزشی گنبد کاووس؛ المپیک است یا جواهری؟!!!
آنه محمد بیات