غذاهای محلی

بورک مهمان سفره های رمضان مردم ترکمن

مارقوش به گزارش ساحل گمیشان- می خواهیم شما را با غذای لذیذ و سنتی قوم ترکمن آشنا کنیم که این غذا در اعیاد و جشن ها و خصوصا در ماه مبارک رمضان توسط کدبانوی خانه برای افطاری تهیه می‌شود.

مارقوش به نقل از ساحل گمیشان ، این غذا به دلیل دارا بودن گوشت، آرد گندم و روغن ، از کالری بالایی برخوردار است و به همین دلیل مصرف آن برای کودکان و نوجوانان که در سن رشد هستند توصیه می شود.

Borek1 - بورک مهمان سفره های رمضان مردم ترکمن

مواد لازم برای تهیه بورک ترکمنی:

-چند عدد سیب زمینی

-یک عدد پیاز رنده شده

-آرد (خمیر نان )

-گوشت (بسته به سلیقه خانواده از گوشت قرمز چرخ کرده یا گوشت سفید ،مرغ یا ماهی ،میتوان استفاده کرد).

طرز تهیه :

ابتدا خمیر نان را تهیه کرده و به مدت یک ساعت آن را به صورت بسته می گذاریم تا اصطلاحا خود را بگیرد . در این مدت می توانیم مواد درون خمیر را آماده کنیم .سیب زمینی و گوشت را در ظرف های جداگانه آب پز کرده تا خوب نرم شوند سپس پوست سیب زمینی را جدا می کنیم ودر داخل ظرفی سیب زمینی را رنده کرده و با گوشت ، نمک و فلفل و درصورت دلخواه سایر ادویه جات کاملا مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم تا مواد به خورد هم برود .

زمانیکه خمیر کاملا آماده شد آن را به گلوله های کوچک به اندازه یک مشت تقسیم می کنیم و گلوله های را با وردنه روی سطح چوبی یا سینی که روی آن کمی آرد پاشیده شده به صورت دایره درمی آوریم به صورتی که خمیر دایره ای شکل نازک شود البته نه آنقدر نازک که باعث پارگی آن گردد .

با قاشق مقداری از مواد را برداشته و در یک سمت خمیر می ریزیم طوری که نیم دایره خمیر پر شود نیم دایره دیگر را بعد از آن روی مواد برمی گردانیم و دو طرف خمیر را خوب می بندیم . همین طور تا آخر که تمامی گلوله های خمیر به این شکل آماده شود البته باید توجه داشت که تا آماده شدن همه گلوله های خمیر باید با پارچه تمیزی روی آن را بپوشانیم تا مانع از خشک شدن خمیر گردد .

Borek 3 - بورک مهمان سفره های رمضان مردم ترکمن

سپس روغن زیاد را در ماهیتابه داغ می کنیم و یکی یکی خمیرهای بورگ را در آن سرخ می کنیم این کار باید با شعله پائین انجام شود تا مواد درون آن نیز بپزد . وقتی دو طرف آن به صورت قهوه ای کمی روشن در آمد با چنگال از درون روغن برمی داریم و درون آبکش می گذاریم تا روغن اضافی آن گرفته شود بورک را در داخل تنور خانگی یا فر بدون اینکه در روغن بریزیم به همین روش میتوان درست کرد فقط خمیرمان که بصورت دایره ای در اوردیم باید کمی ضخیم تر از بورک روغنی باشد .

بورک ترکمنی غذای بسیار لذیذی است وبا کمترین مواد درست می شود ما به کسانی که تا به حال این غذا را میل نکردند توصیه می کنیم که برای یک بار هم که شده ان را درست کرده و نوش جان کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
احسان تولز