اخبار اقتصادیاخبار علمی

توزیع سموم غیر استاندارد و خسارات وارده به کشاورزان !!!

مارقوش- امان محمد خوجملی: مبارزه با علف‌های هرز در تمام زراعت‌ها از جمله گندم و جو و کلزا و پنبه یک مسئله اساسی است. در زمان‌های قدیم علف‌های هرز دشمن درجه یک کشاورزان محسوب می‌شدند.


غیر استاندارد - توزیع سموم غیر استاندارد و خسارات وارده به کشاورزان !!! و آن زمان‌ها مبارزه با این آفت دستی بود و کشاورزان آنرا با تیشه و داس از لابلای بوته‌های گندم و جو و پنبه جدا می کردند، و و قت کشاورزان بیشتر از هر چیز به این امور صرف می شد و هزینه زیادی را هم به کشاورز تحمیل می کرد. چون هزینه ی کارگر چندین برابر سیستم میکانیکی است.

اما اختراع سم‌های علف‌کش کار کشاورزان را راحت کرده بود. و کشاورزان با کمترین هزینه و با کمترین زحمت علف‌های هرز را نابود می‌کردند.

اما حدود سه سال است که این مشکل برگشته است.

سم‌های علف‌کش ساخت ایران از پایین‌ترین کیفیت بر خوردارند و هیچ خاصیت علف‌کشی ندارد. به عنوان نمونه سم علف‌کش نازک برگ هالکسی فوب برای مبارزه با علف‌های هرز پنبه و گلزا مصرف می‌شود در گرمای 50 درجه‌ی تابستان علف‌های هرز را نمی‌کشد. و روی آن نوشته شده هکتاری هفت دهم لیتر مصرف شود.

ولی تا زمانیکه د ُز آن سه برابر نشود هیچ خاصیت کشندگی ندارد. و بیشترین سمومی که در زراعت گندم مصرف می‌شود سم‌های ایرانی گرانستا روبرو مسید و تاپیک برای مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ و نازک برگ می‌باشد. و این سم‌ها هم هیچ خاصیت کشندگی ندارند و با وجودی که تاریخ مصرف آن استاندارد می‌باشد ولی مؤثر نیست.

چرا چنین است؟ مؤسسه استاندارد چه کار می کند؟ !!! خسارات وارده به کشاورزان بر عهده ی چه کسی است؟!!! هنوز هیچ چیز معلوم نیست.

یکی از آثار شوم تورم این است خیلی از کارخانه‌ها به خاطر اینکه قیمت کالاهای خود را بالا نبرند کیفیت کالاهای خودشان را پایین می‌آورند. به این ترتیب مصرف کننده با شناختی که از سال‌های قبل از آن کالا داشته، دست به مصرف آن می زند، گرفتار کیفیت پایین آن می شود و خسارت می بیند. و هیچ کس هم پاسخگوی خسارات وارده به کشاورز نیست. وجواب فروشنده به مصرف کننده این است من هم مثل شما هستم، فقط می خرم و می فروشم.

غیر استاندارد2 - توزیع سموم غیر استاندارد و خسارات وارده به کشاورزان !!!

و هیچکس هم حوصله ندارد کار را از طریق دادگاه و قانون دنبال بکند و اگر هم کسی حوصله به خرج دهد این کار را بکند معلوم نیست بعد از چند سال دوندگی آخرش چی می شود. ونتیجه ی محتوم این کار این است کشاورز حد اقل هکتاری 150000 هزار تومان خرج می کند وهم با چرخهای تراکتور گندم را خراب می کند و در نهایت بدون نتیجه دست از پا درازتر به خانه بر می گردد. وبعد کشاورز مجبور است با دوبرابر هزینه ی قبلی مخصوصاً در کلزا و پنبه با گرفتن کارگر علفهای هرز را از بین ببرد. یا از خیر آن بگذرد که زراعت را با علف جم بکند.
سم‌های تاریخ گذشته‌ی خارجی بهتر از سم‌های استاندارد ایرانی!!!

من امسال سم‌های هندی و فرانسوی و انگلیسی را که از تاریخ مصرف آنها 8 سال گذشته است را نخریدم. ولی کشاورزانیکه آنرا به جای سمهای ایرانی خریده بوده اند تا حدودی راضی بودند. بنگرید به این کشورهای خارجی که تاریخ مصرف سمشان تمام شده به دور ریخته اند ولی تجار یا دولت اسلامی ما آن‌ها را با قیمت نصفه نیمه خریده به کشاورزان بسیار عزیز خود که مشغول مبارزه با استکبار جهانی در سنگر تولید و خود کفایی است می فروشند!!!.
دستشان درد نکند همیشه در فکر ما هستند.!!!
انسان باید خیلی بد ذات باشد این خدمات مشعشع و ماندگار را درک نکند.

مؤسسه استاندارد ما هم رسالت واقعی خود را به نحو احسن انجام می دهد.چون رویش نوشته است:« این سم طبق آزمایش‌های به عمل آمده از این تاریخ تا یک سال قابل مصرف است.».
حال چه کسی می‌تواند به مؤسسه استاندارد اعتراض بکند که وظیفه اش را انجام نمی‌دهد!!!!
کارخانه های داخلی هم همه در یک کشور اسلامی فعالیت می کند نیازی به نظارت ندارند.!!!
نظارت متعلق به کشورهای دیگر است که در کارشان می دزدند و سمشان بعد از 8 سال از تاریخ مصرف هم علف های مزاحم را می کشد.!!!

مدیران کارخانه ها ی ایران را به خارج اعزام کرد تا راه روش خدمت به یک ملت قهرمان را به آنها یاد بدهند.!!!

خیلی از کشاورزان درست یا نادرست معتقدند مسئولان مؤسسه ی استاندارد وضعیت تولید کنندگان را بهتر از مصرف کنندگان درک می کنند تا در اثر تورم سالانه متضرر نشوند.!!!

به همین خاطر هم هر سال می بینیم کشاورزان در فصل سمپاشی توی بازار سر گردانند ،همه از یکدیگر می پرسند کدام سم را بخرند و کدام سم را نخرند تا مثل پارسال نشود. آیا این بی متولی بودن بخش کشاورزی را نشان نمی‌دهد؟!!!

منبع: سایت اولکامیز

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. خوششششششششششششششششششم اومد. درلبخندصحرا مهمان من باش !LABKHAND-E-SAHRA.PERSIANBLOG.IR

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا