حاج نورمحمد آخوند نوریزاد
مارقوش: نور محمد آخوند نوری زاد رحمة الله علیه در سال 1302 در یکی از روستاهای ترکمنستان (شوروی سابق) به دنیا آمد و در سن ٦ سالگی به همراه پدر بزرگوارشان، شهید آنا مراد آخوند نوری زاد به علت ستم رژیم کمونیستی به ایران مهاجرت کردند.
ایشان بعد از گذراندن تحصیلات دولتی روانه مدرسه علوم دینی احمدیه روستای قوجمز کلاله شده و در محضر استاد مرحوم حاج کریم بردی آخوند احمدی مشغول فراگیری علوم دینی شد. وی در مدتی کوتاه با آموختن علوم و معارف اسلامی عالمی فرزانه گردید.
ایشان بعد از اتمام دوران فراگیری علوم حوزوی به گنبدکاووس برگشته و به تبعیت از پدر مرحومشان (آنه مراد آخوند که پس از افتتاح اولین نماز جمعه در
گنبدکاووس توسط نیروهای رژیم کمونیستی دستگیر و ربوده شده و به شهادت رسیدند)، به تاسیس مدرسه علوم دینی همت گماشت.
زنده یاد حاج نورمحمد آخوند نوریزاد بیش از پنجاه سال به تدریس علوم و فرهنگ قرآنی و سنت رسول الله مشغول بودند، در کنار آن به امامت جمعه و جماعت پرداختند و خطابه های غرایی را در مناسبت های مختلف به ویژه در مراسم جمعه، اعیاد، نماز تراویح و ختم های ماه مبارک رمضان ایراد فرمودند.
این عالم فقید به زبان های فارسی، ترکمنی و عربی بصورتی سلیس و بیانی محکم ایراد خطبه می نمودند و با لحن شیرین و صدای جذاب اشک را در چشمان مردم جاری می ساخت.
حاج آخوند نوریزاد همواره از بخشش در وعظ ها و اندرزهای دینی خویش می گفت، عاشق رسول الله (ص) بوده و دائما احترام به پدر و مادر را برای جوانان همواره توصیه می کرد. مردی بود که ندای وحدت سر می داد و در خانه اش همواره بر روی مردم باز بود، اتاق کارش کوچک، اما پرصفا بود.
آن استاد فقید بعد از عمری تلاش و مجاهدت در سن85 سالگی، در حالی که مشغول تدریس علوم حوزوی بودند به علت عارضه قلبی در روز جمعه دوم فروردین سال 1387 مصادف با سیزدهم ربیع الاول ١٤٢٩ به لقاالله پیوست. پیکر مطهر استاد فرزانه پس از اقامه نماز جنازه با حضور جمعیت دهها هزار نفری در آغوش خانواده و یاران وفادارش به آرامگاه ابدیش خاک سپرده شد.
در مورد شاعر ترکمن نامی بجنورد
شاهمراد قبادی مطلب بزارید لطفا