دکتر حمید احمر
آق آباد- خلیل یزدانی: – دکتر حمید احمر یکی از محققان جوان ترکمن می باشد که با توجه به فعالیت های درخشان علمی خود در زمره جوانان علمی و تحصیل کرده استان گلستان قرا گرفته است.
دکتر حميد احمر متولد 1361 شهرستان گنبدکاووس در روستای آق آباد بزرگ شده و تا مقطع دبیرستان در آق آباد تحصیل و دیپلم خود را در رشته علوم تجربی از دبیرستان مختومقلی فراغی گنبد کاووس اخذ کرد. در سال 1384 لیسانس شیمی محض از دانشگاه گیلان شهرستان رشت – 1386 فوق لیسانس شیمی تجزیه و در سال 1391 دکترای شیمی تجزیه از دانشگاه شهید بهشتی تهران اخذ نموده و در حال اتمام پسا دکتری شیمی تجزیه از دانشگاه بهشتی تهران می باشد که در اردیبهشت 93 محقق خواهد شد.
دکتر حمید احمر فعالیت های علمی متعددی انجام داده اند که از آن جمله می توان به چاپ بیش از 25 مقاله ISI در نشریات معتبر علمی، ارائه بیش از 20 مقاله در کنفرانس های بین المللی و ملی، برگزاری کارگاه های علمی- آموزشی، ترجمه کتاب، مشاوره پایان نامه و همکاری با آزمایشگاه های های معتبر آنالیزی در زمینه آنالیز باقیمانده های سموم، آلاینده های زیست محیطی و ترکیبات نفتی در محیط های مختلف اشاره نمود.
زمینه تحقیقات: شیمی تجزیه- الکتروشیمی
کارشناسی ارشد: دکتر حمید احمر مدرک کارشناسی ارشد خود را را با نمره عالی از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال 1386 اخذ نمود. موضوع تحقیقات ایشان در دوره کارشناسی ارشد در زمینه سنتز ترکیبات به روش الکتروشیمیایی و بررسي مکانيسم واکنش هاي شيميايي زوج شده با واکنش هاي الکترودي بوده است. تحقیقات وی در این دوره منجر به سنتز دسته جدیدی از ترکیبات دارای پایه دارویی با روش های بسیار ساده و راندمان و خلوص بالا گردید. همچنین حاصل این تحقیقات منجر به پیشنهاد دو مکانیسم جدید و اصلاح برخی از مکانیسم های پیشنهاد شده در گزارش های پیشین شد.
دکترای تخصصی: دکتر حمید احمر مدرک دکتری تخصصی را با نمره عالی از دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال 1391 اخذ کرد. زمینه تحقیقات ایشان در دوره دکتری در راستای توسعه روش ها و بیوسنسورهای جدید به منظور اندازه گیری مقادیر ناچیز داروهای مخدر و برخی از آلاینده های زیست محیطی با بهره گیری ازروش های الکتروشیمیایی و تکنولوژی نانو بوده است. سنتز، بررسی خواص و اثرات الکتروکاتالیزوری نانوذرات فلزی تثبیت شده بر روی نانولوله های کربنی عاملدار شده با ماکرومولکول هایی نظیر دندریمرها، نانوصفحات گرافنی، پلیمرهای رسانا و چارچوب های فلز-آلی (MOFs) بخشی از این تحقیقات بوده است. نتایج حاصل از این تحقیقات که برخی از آنها اولین گزارش در حوزه مربوطه می باشند به صورت مقالات علمی چاپ شده اند.
در مجموع حاصل تلاش دکتر احمر و همکارانشان منجر به نگارش بیش از 30 مقاله علمی شده است که بسیاری از آنها در مجلات بین المللی انگلیسی زبان دارای نمایه ISI و ضرایب تاثیر بالا به چاپ رسیده اند. ارائه بیش از 20 مقاله در کنفرانس های معتبر بین المللی و ملی و ترجمه یک کتاب علمی تحت عنوان “مقدمه ای بر کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی” از دیگر فعالیت های دکتر احمر می باشد. دکتر احمر دوره پسادکتری را در دانشکده شیمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در اردیبهشت 93 پایان می رساند و هم اکنون در حال تالیف کتابی تخصصی با محتوای کمک آموزشی برای دانشجویان مقطع کارشناسی شیمی می باشد. ایشان در انجام پروژه های تحقیقاتی خود علاوه بر اساتید دانشگاه شهید بهشتی تهران با اساتیدی از دانشگاه های تربیت مدرس، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، یزد، تحصیلات تکمیلی کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی و پژوهشکده تکنولوژی رورکی هندوستان همکاری نموده اند. این فعالیت های پرثمر نوید آینده ای درخشان علمی برای این محقق جوان ترکمن را می دهد.
امیدواریم با معرفی جوانان علمی و تحصیل کرده گامی هرچند کوچک در راستای جذب نیروهای متخصص بومی در دانشگاه های استان گلستان برداریم. برای ایشان و تمام جوانان شایسته و توانمند ترکمن آرزوی موفقیت روزافزون داریم و امیدواریم با عنایت مسئولین محترم، شاهد جذب جوانان متخصص و بومی در دانشگاه های استان گلستان باشیم.
منبع:
بلاک آق آباد / خلیل یزدانی
aghabad.blogfa.com