اخـبــــــــاراخبار فرهنگی

نظر محمد مصطفائی پژوهشگر و نویسنده خطه ترکمن صحرا امروز به دیار باقی شتافت…

محمد مصطفائی - نظر محمد مصطفائی پژوهشگر و نویسنده خطه ترکمن صحرا امروز به دیار باقی شتافت...پژوهشگر موسیقی ترکمن در آرامگاه آق قایا آرام گرفت

28 تیر ماه شنبه ساعت 9 صبح دوست هنرمندم ناصر غراوی طی تماس تلفنی حامل، خبر ناگواری بود.

نظر محمد مصطفائی (کاکا) پژوهشگر موسیقی ترکمن بر اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت.

ساعت 11 نماز میت وی در مسجد محمد تقان آخوند جاور با حضور جمعی از هنرمندان، نویسندگان، شاعران و روحانیون و دوست‌داران وی برگزار گردید.

سپس در آرامگاه ابدی گنبد قابوس در آق قایا آرام گرفت سر مزار وی شاعر نو پرداز توی محمد ایازی که غم گلوی وی را گرفته بود گفت: مصطفائی تلاش بسیار جهت حفظ فرهنگ غنی ترکمن کرد و کتابی در باب موسیقی به تحریر درآورد. بخشی از زندگیش را جهت چاپ آن هزینه کرد.

نظر محمد مصطفائی معروف به کاکا در کارهای اولیه‌ی فرهنگی بعد از روی کار آمدن دولت خاتمی سهم داشت. اوایل انتشار نشریه‌ی صحرا در امور عکاسی همکاری داشت. در اولین شماره‌ی صحرا اسفند 76 مقاله‌ای درباره‌ی موسیقی نوشت. در تشکیل انجمن شعر و ادب میراث اولین گام را همراه محمد آتابای، امانقلیچ شادمهر و کریم پورمحمدی داشت.

یادم است؛ تابستان سال 77 در دفتر صحرا بحث تشکیل NGO‌-های فرهنگی شد، وی همراه آتابای برگه‌ای از دفتر صحرا برداشت و تقاضای ثبت انجمن میراث را به اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی دادند.

در چاپ ویژه نامه‌ی سایراق در تجلیل سه تن از اساتید بزرگوار (محمدنیازی – بدخشان – عنصری) مطالبی در تجلیل بزرگواران و نحوه‌ی تشکیل انجمن میراث نوشت.

مرحوم کاکا مصطفایی مدتی کسالت داشت و در حاشیه بود، خانم وی فرهنگی و زن سخت کوشی می‌باشد. وی کتابفروشی در بغل منزل؛ خیابان فرودگاه افتتاح و مشغول بود. اخیرا ناملایمات زندگی باعث نقل مکان به نقطه‌ی دیگر شهر کرد، بالاخره زندگی با سراشیبی متفاوت با وی سازگار نبود.

رحلت در سن 50 ساله‌گی هنوز برای کاکا زود بود، تنها فرزند ذکورش دانیال سر قبر پدر آرام ایستاده بود، به همراه دائی‌هایش مسعود، سیروس در فکری عمیق، نوجوانی که بایستی بدون پدر زندگی‌شان را سر و سامان بدهند. همانگونه‌ که پدر وی در نبود پدر بزرگوارش استاد ابراهیم مصطفائی که در جوانی فوت کرد و کاکا تنها فرزند ذکورش را تنها گذاشت.

چنین میراثی ایده‌ال به نظر نمی‌رسد. پدر و پسر در یتیمی بسر ببرند، این چه رسمی است… ای روزگار؟

پدر بزرگوار کاکا، استاد ابراهیم مصطفائی تحصیلات عالیه را سپری و در تهران به عنوان فرهنگی دلسوز تدریس می‌کرد.

کاکا مصطفایی با ناملایمات زندگی تعامل داشت، اما از انجام کارهای فرهنگی خسته نمی‌شد و در بدترین شرایط دم بر نمی‌آورد.

رحیم مرادی در تشیع جنازه مرحوم مصطفایی گفت: کاکا با تمام مشکلات در بحث فرهنگی تلاش بسیار داشت و خستگی ناپذیر بود.

کاکا آمانی شاعر و یار دیرین مصطفائی نیز با ناراحتی اذعان داشت؛ ایستادگی در برابر ناملایمات هم حدی دارد، بالاخره مرگ بر وی غلبه کرد.

نظر محمد مصطفائی همگام هنرمندان و پژوهشگران منصور مرادی – محمد آتابای و … تحقیقات بکر فراوانی دارد و تلاش‌های مثمر ثمر داشت، امید است؛ انجمن میراث و دوستان وی در نبود وی آثار ارزشمند فوق را به چاپ برسانند.

در تشیع پیکر پاک مرحوم به کاکا عنصری, رجب مختوم، سیروس بابایانی، حاجی قربان طریک، جبار دوللو و ناصر غراوی و بسیاری از اهل فرهنگ و هنر و جمعی از اعضای انجمن شعر و ادب میراث حضور داشتند، در خاتمه به بازماندگان، خصوصا خانواده‌ی داغدار ایشان تسلیت می‌گوئیم.

یاتان یرینگ یاغتی بولسون

آنه محمد بیات شنبه 28 تیر ماه 1393، 21 ماه مبارک رمضان.

منبع : سایت مارقوش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا