اخبار ورزشیکشتـی آلیـــش گنبـد

گفتگو با عبدالواحد محمدي، عضو تيم ملي آليش

الیش - گفتگو با عبدالواحد محمدي، عضو تيم ملي آليشدوست دارم روزي مدال قهرماني المپيك را به مردم كشورم هديه كنم.

آليش، يكي از رشته‌هاي جديد گورش تركمني و كشتي ايران زمين است كه در بين تركمن‌ها از محبوبيت و جذابيت خاصي برخوردار بوده و علاقمندان زيادي دارد.

طي سال‌هاي اخير تعدادي از پهلوانان اين رشته ورزشي از استان‌هاي گلستان و خراسان شمالي در مسابقات كشوري، آسيايي و جهاني افتخاراتي را كسب نموده و در ميادين بين‌المللي، با غلبه بر حريفان خود، پرچم پر افتخار ايران اسلامي را باهتزاز در آورده‌اند. پهلوان عبدالواحد محمدي، يكي از اين پهلوانان نام آور كشورمان مي‌باشد. خبرنگارمان با وي گفتگويي انجام داده است كه مي‌خوانيد:

لطفا خودتان را معرفي كنيد؟
بنام خداوند، از اينكه براي گفتگو به روستايمان آمده‌ايد، از شما و همچنين دست‌اندركاران نشريه وزين «اقتصاد گلستان» تشكر مي‌كنم.
من عبدالواحد محمدي، فرزند عاشر، در سال 1365 در روستاي حصارچه پايين جرگلان به‌دنيا آمدم و دوران تحصيلات ابتدايي را در همين روستا و دوران راهنمايي را در مدرسه راهنمايي فيض كاشاني روستاي حصارچه بالا گذراندم و هم اكنون نيز براي گرفتن مدرك ديپلم در رشته فني و حرفه‌اي تحصيل مي‌كنم و شغلم پيمانكار طراح ساختماني مي‌باشد.

چطور به رشته ورزشي آليش روي آورديد؟
پدرم عاشر محمدي، يكي از پهلوانان معروف گورش و آليش بود و در بين مردم محبوبيت داشت. وي الگوي خوبي برايم بود و مرا تشويق مي‌كرد. من هر جا كه مسابقات گورش و آليش، خصوصا در عروسي‌ها برگزار مي‌شد، مي‌رفتم و علاقه زيادي داشتم تا اينكه كارم را از همين مسابقات محلي و عروسي‌ها شروع كردم و كم كم پايم به مسابقات شهرستاني، استاني و بعد كشوري كشيده شد و چون استعداد داشتم، با تلاش و جديت خود و راهنمايي پدرم، به‌موفقيت‌هايي زيادي دست يافتم و عناوين مختلفي را كسب نمودم.

اولين قهرماني را در چه سالي بدست آورديد و بعد از آن چه مدال‌هايي را كسب كرديد؟
من در سال 1386 عضو تيم آليش استان خراسان شمالي شدم و اولين عنوان قهرماني را در همان سال در اروميه به‌دست آوردم. من در اين مسابقات با غلبه بر حريفان خود، قهرمان كشور شدم و بعد از آن 5 سال متوالي قهرمان كشور شدم. در مسابقات جهاني كه در سال 1388 در آلباني برگزار شد، نايب قهرمان جهان شدم و در همان سال در مسابقات بين‌المللي كه در كشور آلباني برگزار شد، دوم شدم و در مسابقاتي كه در سال 1390 در ليتواني برگزار شد، مقام سوم جهاني را كسب كردم.

خانواده شما چه نقشي در كسب موفقيتتان دارند؟
جوانان براي انجام هر كاري به‌حمايت و تشويق خانواده خود نياز دارند، من بدون حمايت و تشويق خانواده‌ام هرگز نمي‌توانستم اين موفقيت‌ها را كسب نمايم و هرگز حمايت و راهنمايي آنان را فراموش نمي‌كنم و در اين فرصت از يكايك افراد خانواده‌ام، به‌خصوص پدرم كه برايم يك مربي خوبي هستند، قدراني مي‌كنم.

متوليان ورزش خراسان شمالي تا چه اندازه از شما حمايت مي كنند؟
متاسفانه بايد بگويم كه متوليان ورزش خراسان شمالي آنطوري كه بايد و شايد حمايت نمي‌كنند، بعد از موفقيت‌هايي كه در ميادين كشوري و جهاني كسب كردم، قول‌هايي دادند، اما آنان هنوز به وعده‌هاي خود عمل نكرده‌اند. منطقه جرگلان با 35 هزار نفر جمعيت فقط يك سالن ورزشي دارد كه آن هم سال گذشته به‌بهره ‌برداري رسيده است، براي روستاي حصارچه كه پهلوانان زيادي دارد، يك تشك كشتي آوردند كه بعلت نبودن مكان ورزشي و سالن، استفاده نمي‌شود.

با اين وصف جونان جرگلان در كجا تمرين مي‌كنند و چطور عضو تيم ملي آليش مي‌شوند؟
جوانان جرگلان بدون داشتن هيچ امكانات ورزشي، تنها با علاقه و استعدادي كه دارند، اين ورزش را ادامه مي دهند. جشن‌ها و عروسي‌ها، بهترين موقع براي انجام مسابقات و تمرين براي جوانان است. هر جا كه عروسي باشد، در آنجا مسابقه كشتي سنتي گورش و آليش برگزار مي شود و اين رسم وآئين براي ما جوانان بسيار ارزشمند است.
در حال حاضر ما در رده‌هاي نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، در وزبن‌هاي مختلف ورزشكار آليش داريم و آنان بطور مرتب در زمين‌هاي خاكي روستا‌هاي خود تمرين مي‌كنند و در عروسي‌ها خودشان را نشان مي‌دهند.

در پايان اگر حرفي براي گفتن داريد بفرماييد؟
ضمن تشكر از شما من آرزو دارم كه روزي از تيم ملي آليش استان‌هاي كشور، مسابقات ليگ برگزار شود و من از آن طريق بتوانم به‌مسابقات المپيك راه پيدا كنم و مدال قهرماني المپيك را براي مردم كشورم به ارمغان بياورم.
ياد آور مي‌شود، ورزش آليش يكي از رشته‌هاي پرطرفدار جوانان خراسان شمالي و منطقه راز و جرگلان مي‌باشد و جوانان با استعدادي در اين منطقه وجود دارند كه طي سال‌هاي اخير با عضويت در تيم ملي ْآليش كشور عناوين: كشوري، آسيايي و جهاني را كسب نموده‌اند، اسامي اين قهرمانان ملي پوش عبارتند از: احمد خادمي، عبدالرزاق كوهي، سبحان وردي آرين، مصطفي رحيمي‌فر، عزيز پوريان، سعيد وافري، اميد محمد پناهي و … كه اين جوانان زير نظر مربي خوب و پر تلاش استان خراسان شمالي، بنام اسفنديار كاظمي، كه از اهالي غلامان دهستان راز و جرگلان مي‌باشد كه وي در نزد همه مردم جرگلان و به خصوص در بين ورزشكاران از احترام و جايگاه خوبي برخوردار مي‌باشد.

گفتگو از : رستم جرجاني

دریافت از : سایت دانشجویان و دانش‌آموختگان گنبد کاووس.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا